АТ "ЗЕВС КЕРАМІКА"

Код за ЄДРПОУ: 32359747
Телефон: (0626) 66 88 44
e-mail: info@zeusceramica.com
Юридична адреса: 84100, Україна, Донецька область, вул. Гончарна, 7
 

Річний звіт за 2012 рік

16. Відомості про аудиторський висновок

Аудиторський висновок
щодо фiнансової звiтностi
Приватного акцiонерного товариства
«ЗЕВС КЕРАМIКА»
за рiк, що закiнчився 31 грудня 2012 р.,
складеної вiдповiдно до Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України
ВИСНОВОК НЕЗАЛЕЖНОГО АУДИТОРА
ТОВ «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГIС»
Вул., Терещенкiвська, 11-А
Київ, 01004, Україна
T + 380 44 461 97 21
F +380 44 461 97 20
www.grantthornton.ua
GRANT THORNTON LEGIS LLC
11-A Tereschenkivska str.
Kyiv, 01004, Ukraine
T + 380 44 461 97 21
F +380 44 461 97 20
www.grantthornton.ua
Адресат
Аудиторський звiт призначається для власникiв цiнних паперiв та керiвництва Приватного акцiонерного товариства «Зевс Керамiка», фiнансова звiтнiсть якого перевiряється i може бути використана для подання до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондовому ринку при розкриттi рiчної iнформацiї емiтентом цiнних паперiв.
Вступний параграф
Основнi вiдомостi про емiтента:
Повне найменування - Приватне акцiонерне товариство «Зевс Керамiка» (далi – Товариство).
Код за ЄДРПОУ - 32359747.
Мiсцезнаходження - 84100 Донецька обл., м. Слов’янськ, вул. .Гончарна, 7.
Дата державної реєстрацiї - 06 березня 2003 року.
Мiсце проведення державної реєстрацiї виконавчий - комiтет Слов'янської мiської ради народних депутатiв.
Опис аудиторської перевiрки
Аудиторський висновок пiдготовлено вiдповiдно до вимог та положень Закону України «Про аудиторську дiяльнiсть», iнших законодавчих актiв України та у вiдповiдностi з вимогами Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (далi МСА) мiжнародної федерацiї бухгалтерiв, прийнятих в якостi Нацiональних стандартiв аудиту рiшенням аудиторської палати України № 229/7 вiд 31 березня 2011 р., в тому числi МСА 700 «Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi», МСА 705 «Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора», МСА 706 «Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора», МСА 720 «Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть».
Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не має суттєвих викривлень. Аудит включає перевiрку шляхом тестування доказiв, якi пiдтверджують суми та розкриття iнформацiї у фiнансових звiтах. Аудиторська перевiрка включає також оцiнку застосованих принципiв бухгалтерського облiку й суттєвих попереднiх оцiнок, здiйснених управлiнським персоналом, а також оцiнку загального подання фiнансових звiтiв.
Аудиторський висновок пiдготовлено вiдповiдно до статтi 40 Закону України «Про цiннi папери та фондовий ринок», статтi 7 Закону України «Про аудиторську дiяльнiсть», статтi 74 Закону України «Про акцiонернi товариства», Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, та з урахуванням вимог Рiшення Державної комiсiї з цiнних з паперiв та фондового ринку № 1360 вiд 29 вересня 2011 р. «Про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)».
Опис важливих аспектiв облiкової полiтики
Облiкова полiтика Товариства базується на вимогах Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України та затверджена наказом № 1-фiн вiд 03 сiчня 2012 р. Важливi аспекти облiкової полiтики Товариства:
– Об'єкт основних засобiв, справедлива вартiсть якого пiддається достовiрнiй оцiнцi, пiдлягає облiку за переоцiненою величиною, рiвною його справедливiй вартостi на дату переоцiнки, за вирахуванням будь-якої накопиченої згодом амортизацiї i будь-яких накопичених згодом збиткiв вiд знецiнення. Переоцiнки повиннi проводитися з достатньою регулярнiстю (принаймi 1 раз на 5 рокiв) щоб уникнути iстотної вiдмiнностi балансової вартостi вiд тiєї, яка визначається при використаннi справедливої вартостi на звiтну дату.
– Вважати матерiальнi активи з термiном корисного використання (експлуатацiї) понад один рiк вартiстю менше ГРН’000 2,5 iншими необоротними матерiальними активами.
– Застосовувати при нарахуваннi амортизацiї основних засобiв методи амортизацiї : об’єктiв основних засобiв – прямолiнiйний метод; малоцiнних необоротних матерiальних активiв та бiблiотечних фондiв - у розмiрi 100 % їх вартостi у першому мiсяцi використання таких об’єктiв; iнших необоротних матерiальних активiв – у розмiрi 100 % їх вартостi у першому мiсяцi використання таких об’єктiв; нематерiальних активiв – прямолiнiйний метод.
– Застосовувати такi методи оцiнки запасiв при вiдпуску їх у виробництво, продажу чи iншому вибуттi: середньозваженої собiвартостi вiдповiдної одиницi запасiв – при вiдпуску запасiв у виробництво та реалiзацiї готової продукцiї; iдентифiкованої собiвартостi вiдповiдної одиницi запасiв – при продажу великогабаритних товарiв, що мають номер заводу-виготiвника.
– На дату балансу вiдображати запаси за найменшою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї.
– Метод визначення величини резерву сумнiвних боргiв - виходячи з класифiкацiї дебiторської заборгованостi за термiном непогашення.
– Проводити щомiсячно резервування коштiв на забезпечення оплати вiдпусток; виплати винагороди персоналу за результатами року (бонус); витрат на проведення аудиту фiнансової звiтностi та витрат на щорiчний профiлактичний ремонт виробничого обладнання. Резервування коштiв на забезпечення додаткового пенсiйного забезпечення, забезпечення гарантiйних зобов’язань - не проводити.
– Розраховувати вiдстроченi податковi активи i вiдстроченi податковi зобов’язання тiльки в рiчнiй фiнансовiй звiтностi станом на 31 грудня звiтного року.
Рiчна фiнансова звiтнiсть складена на пiдставi даних бухгалтерського облiку Товариства станом на кiнець останнього дня звiтного року.
Опис перевiреної фiнансової iнформацiї
Аудитором проведено аудит фiнансової звiтностi Приватного акцiонерного товариства «Зевс Керамiка» станом на 31 грудня 2012 року та за рiк, що закiнчився зазначеною датою, що складається з:
? форми 1 «Баланс», Форму №1 станом на 31 грудня 2012 року.
? форми 2 «Звiт про фiнансовi результати», Форму № 2 за 2012 рiк.
? форми 3 «Звiт про рух грошових коштiв», Форму № 3 за 2012 рiк.
? форми 4 «Звiт про власний капiтал», Форму № 4 за 2012 рiк.
? форми 5 «Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi», Форму № 5 за 2012 рiк.
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу
Керiвництво Компанiї несе вiдповiдальнiсть за пiдготовку та достовiрне представлення зазначеної фiнансової звiтностi у вiдповiдностi до вимог Нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку України (далi – П(С)БО).
Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу охоплює:
? розробку, впровадження та використання системи внутрiшнього контролю за пiдготовкою та достовiрним представленням фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень внаслiдок шахрайства або помилки;
? вибiр та застосування вiдповiдної облiкової полiтики, а також обґрунтованих облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.
Вiдповiдальнiсть Аудитора
Вiдповiдальнiстю Аудитора є надання висновку щодо фiнансової звiтностi, що додається, на основi результатiв проведеного аудиту. Аудитором проведено аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд Аудитора дотримання етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання процедур задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум та розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вiдбiр процедур залежить вiд судження Аудитора. До таких процедур належить i оцiнка ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, Аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються пiдготовки та достовiрного представлення фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю Компанiї. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаної облiкової полiтики, прийнятнiсть облiкових оцiнок, зроблених управлiнським персоналом, та загального представлення фiнансової звiтностi.
Крiм того, аудит включав процедури, необхiднi для висловлювання думки щодо iнформацiї, яка пiдлягає обов’язковому розкриттю вiдповiдно до Положення щодо пiдготовки аудиторських висновкiв, якi подаються до Нацiональної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку при розкриттi iнформацiї емiтентами та професiйними учасниками фондового ринку, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних з паперiв та фондового ринку № 1360 вiд 29 вересня 2011 р. «Про затвердження вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)».
Думка Аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi
Аудитор вважає, що отримав достатнi та прийнятнi пiдстави для висловлення модифiкованої аудиторської думки. Думку Аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi базується на вимогах МСА 700 «Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi», МСА 705 «Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора» та iнших стандартiв, що стосуються пiдготовки аудиторського висновку.
Основа для висловлення умовно-позитиивної думки
При складаннi фiнансової звiтностi Товариство, в цiлому, дотримується вимог П(С)БО, за винятком зазначеного в наступних параграфах:
1. В порушення вимоги п.21 П(С)БО №15 «Дохiд» щодо оцiнки доходу, який вiдображається в бухгалтерському облiку в сумi справедливої вартостi активiв, що отриманi або пiдлягають отриманню, Товариство оцiнило чистий дохiд вiд реалiзацiї продукцiї без врахування величини потенцiйної знижки в залежностi вiд термiнiв погашення заборгованностi за отриману продукцiю на основi договiрних умов з покупцями, а також визнало частину реалiзованої покупцями знижки звiтного перiоду витратами на збут. Таким чином, в звiтi про фiнансовi результати величина чистого доходу вiд реалiзацiї продукцiї Товариства за 2012 рiк завищена на суму ГРН’000 4,324 та завищено величину витрат на збут в сумi ГРН’000 2,525, а також в Пасивi Товариства занижено iншi забезпечення на суму ГРН’000 1,799.
2. В порушення п. 2.1. Наказу Мiнiстерства Фiнансiв України №2 вiд 10 сiчня 2007 «Про затвердження Методичних рекомендацiй з бухгалтерського облiку запасiв», щодо визнання запасiв активом, в момент переходу до Пiдприємства ризикiв i вигод, пов'язаних з правом власностi або з правом повного господарського вiдання (оперативного управлiння) на придбанi (отриманi) запаси, до скаладу Активiв Товариства станом на 31 грудня 2012 року не включено величину запасiв в сумi ГРН’000 1,453, а також до складу Пасивiв Товариства не включено кредиторську заборгованiсть перед постачальника в сумi 1,415 та за розрахунками з бюджетом в сумi ГРН’000 38.
3. В порушення п.24 П(С)БО №9 «Запаси», вiдповiдно до якого оцiнка запасiв проводиться за найменшою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї, Товариство оцiнює вартiсть запасiв за первiсною вартiстю, проте станом на 31 грудня 2011 їх чиста вартiсть реалiзацiї становила на ГРН’000 1,987 менше первiсної вартостi. Таким чином в Активах Товариства станом на 31 грудня 2011 вартiсть запасiв завищена на суму ГРН’000 1,987.
4. В порушення п.24 П(С)БО №9 «Запаси», вiдповiдно до якого оцiнка запасiв проводиться за найменшою з двох оцiнок: первiсною вартiстю або чистою вартiстю реалiзацiї, Товариство оцiнює вартiсть запасiв за первiсною вартiстю, проте станом на 31 грудня 2012 їх чиста вартiсть реалiзацiї становила на ГРН’000 1,913 менше первiсної вартiстi. Таким чином в Активi Товариства станом на 31 грудня 2012 вартiсть запасiв завищена на суму ГРН’000 1,913, в Пасивi Товариства занижено величину нерозподiленого прибутку в сумi ГРН’000 1,987 та в звiтi про фiнансовi результати занижено iнший операцiйний дохiд в сумi ГРН’000 74.
5. В порушення п. 31 П(С)БО №13 «Фiнансовi iнструменти», на вимогу якого на кожну наступну пiсля визнання дату балансу фiнансовi зобов'язання оцiнюються за амортизованою собiвартiстю, станом на 31 грудня 2011 довгосторокова кредиторська заборгованiсть Товариства в сумi ГРН’000 3,029 оцiнюється за первiсною вартiсть. Таким чином в Пасивi Товариства завищено величину кредиторської заборгованостi в сумi ГРН’000 362 та занижено нерозподiлений прибуток в сумi ГРН’000 362.
6. В порушення п. 31 П(С)БО №13 «Фiнансовi iнструменти», на вимогу якого на кожну наступну пiсля визнання дату балансу фiнансовi зобов'язання оцiнюються за амортизованою собiвартiстю, станом на 31 грудня 2012 довгосторокова кредиторська заборгованiсть Товариства в сумi ГРН’000 3,030 оцiнюється за первiсною вартiсть. Таким чином в Пасивi Товариства завищено величину кредиторської заборгованостi в сумi ГРН’000 362 та занижено нерозподiлений прибуток в сумi ГРН’000 362.
Умовно-позитивна думка
Аудитор пiдтверджує, що за вийнятком впливу на фiнансову звiтнiсть питань, про якi йдеться в наведеному вище параграфi «Основа для висловлення умовно-позитивної думки», фiнансова звiтнiсть Товариства, що додається до цього висновку, вiдображає достовiрно в усiх суттєвих аспектах її фiнансовий стан на 31 грудня 2012 року, результати її фiнансово-господарської дiяльностi та рух грошових коштiв за 2012 рiк, згiдно з П(С)БО України.
Параграф з iнших питань
Без подальшого включення застережень до аудиторського висновку, ми звертаємо увагу на те, що аудит повного комплекту фiнансових звiтiв Приватного акцiонерного товариства «ЗЕВС КЕРАМIКА» за результатами 2011 року виконувало Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «Аудиторська фiрма «ПРАКТИК», висновки якої не дають нам достатньої впевненостi вважати їх достовiрними. Таким чином, ми не висловлюємо своєї думки щодо звiту про фiнансовi результати за 2011 рiк.
Iнша допомiжна iнформацiя, щодо якої Аудитор висловлює думку
Вiдповiднiсть вартостi чистих активiв вимогам законодавства
Пiд вартiстю чистих активiв акцiонерного товариства розумiється величина, яка визначається шляхом вирахування iз суми активiв, прийнятих до розрахунку, суми його зобов'язань, прийнятих до розрахунку.
Розрахунок вартостi чистих активiв акцiонерних товариств здiйснюється згiдно Методичних рекомендацiй Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств вiд 17листопада 2004 р. № 485 з метою реалiзацiї положень статтi 155 Цивiльного кодексу України «Статутний капiтал акцiонерного товариства», зокрема п. 3 «Якщо пiсля закiнчення другого та кожного фiнансового року вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства виявиться меншою вiд статутного капiталу, товариство зобов'язане оголосити про зменшення свого статутного капiталу та зареєструвати вiдповiднi змiни до статуту у встановленому порядку. Якщо вартiсть чистих активiв стає меншою вiд мiнiмального розмiру статутного капiталу, встановленого законом, товариство пiдлягає лiквiдацiї».
Вартiсть чистих активiв акцiонерного Товариства станом на 31 грудня 2012 р. складає ГРН’000 213,656. Статутний капiтал складає ГРН’000 53,578. Рiзниця мiж розрахунковою вартiстю чистих активiв i статутним капiталом становить ГРН’000 160,078. Вартiсть чистих активiв акцiонерного Товариства бiльша вiд статутного капталу.
На нашу думку акцiонерне Товариство в усiх суттєвих аспектах станом на 31 грудня 2012 року виконало вимоги п. 3 ст. 155 Цивiльного кодексу України.
Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подасться до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю
Пiд час виконання завдання Аудитор здiйснив аудиторськi процедури щодо виявлення наявностi суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю у вiдповiдностi з МСА 720 «Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть».
В результатi проведення аудиторських процедур Аудитором було отримано достатньо доказiв, якi дозволяють зробити висновок, що подiї, якi б могли вплинути iстотним чином на фiнансово-господарський стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначенi частиною першою статтi 41 Закону України «Про цiннi папери та фондовий ринок», протягом звiтного року не вiдбувались.
На нашу думку, в результатi проведених аудиторських процедур, вiдсутня наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 «Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть»).
Виконання значних правочинiв
Значний правочин - правочин (крiм правочину з розмiщення товариством власних акцiй), учинений акцiонерним товариством, якщо ринкова вартiсть майна (робiт, послуг), що є його предметом, становить 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства, за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi.
Вартiсть активiв Товариства станом на 31 грудня 2012 р. складає ГРН’000 322,905. Сума мiнiмального правочину, яка пiдлягала аудиторським процедурам складає ГРН’000 32,290. Аудитор виконав процедури перевiрки на вiдповiднiсть законодавству у частинi вимог щодо виконання значних правочинiв та дiйшов наступного висновку.
На нашу думку Товариство в 2012 роцi вiдповiдно до вимог ст. 70 Закону України «Про акцiонернi товариства» не здiйснювало значних правочинiв (10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi).
Вiдповiднiсть стану корпоративного управлiння, у тому числi стану внутрiшнього аудиту вимогам Закону України «Про акцiонернi товариства»
Формування складу органiв корпоративного управлiння здiйснюється вiдповiдно до ст. 6 Статуту Товариства затвердженого загальними зборами акцiонерiв (Протокол № 13 вiд 13 квiтня 2011 р.) та зареєстрованого 22 квiтня 2011 р. Виконавчим комiтетом Слов’янської мiської ради. Протягом звiтного перiоду в Товариствi працювали наступнi органи управлiння:
Загальнi збори акцiонерiв – вищий орган Товариства;
Наглядова рада;
Генеральний директор – одноосiбний виконавчий орган Товариства;
Ревiзiйна комiсiя.
Правовий статус, порядок пiдготовки, скликання та проведення Загальних зборiв акцiонерiв Товариства, а також прийняття ними рiшень закрiплено в Статтi 7 Статуту Товариства.
Правовий статус, склад, строк повноважень, порядок формування та органiзацiя роботи Наглядової ради, а також права, обов’язки та вiдповiдальнiсть членiв Наглядової ради Товариства закрiплено в Статтi 8 Статуту Товариства.
Правовий статус, склад, строк повноважень, порядок формування та органiзацiя роботи Ревiзiйної комiсiї, а також права, обов’язки та вiдповiдальнiсть членiв Ревiзiйної комiсiї Товариства закрiплено в Статтi 10 Статуту Товариства.
Вiдповiдно до п. 8.9-8.11 статтi 8 Статуту Товариства кiлькiсний склад та члени Наглядової ради обираються Загальними зборами акцiонерiв, що вiдповiдає вимогам ст. 33 Закону «Про акцiонернi товариства» щодо виключної компетенцiї загальних зборiв. До Наглядової ради обрано 3 члени, що вiдповiдає вимогам ст. 51 Закону України «Про акцiонернi товариства».
Вiдповiдно до п. 10.4. та 10.6 статтi 10. Статуту Товариства кiлькiсний склад та члени Ревiзiйної ради комiсiї обираються Загальними зборами акцiонерiв, що вiдповiдає вимогам ст. 33 Закону «Про акцiонернi товариства» щодо виключної компетенцiї загальних зборiв. До Ревiзiйної комiсiї обрано 2 члени, що вiдповiдає вимогам ст. 73 Закону України «Про акцiонернi товариства».
Протягом звiтного перiоду вiдбувалося 5 засiдань членiв Наглядової ради, що вiдповiдає вимогам ст. 55 Закону України «Про акцiонернi товариства» згiдно з якими Засiдання наглядової ради проводяться в мiру необхiдностi з перiодичнiстю, визначеною статутом, але не рiдше одного разу на квартал. Щорiчнi загальнi збори акцiонерiв проводились в термiн, визначений вимогами ст. 32 Закону України «Про акцiонернi товариства» - до 30 квiтня, наступного за звiтним роком. У звiтному роцi вiдбулися черговi загальнi збори за 2011 рiк.
Згiдно до Закону України «Про акцiонернi товариства» Наглядова рада акцiонерного товариства може прийняти рiшення щодо запровадження в товариствi посади внутрiшнього аудитора (створення служби внутрiшнього аудиту). Наглядова рада за пропозицiєю голови наглядової ради у встановленому порядку має право обрати корпоративного секретаря. Корпоративний секретар є особою, яка вiдповiдає за взаємодiю акцiонерного товариства з акцiонерами та/або iнвесторами. Однак, Наглядова рада Товариства не обирала корпоративного секретаря та не прийняла рiшення щодо запровадження в Товариствi посади внутрiшнього аудитора. Функцiї корпоративного секретаря виконує юридичний вiддiл Товариства, функцiї внутрiшнього аудитора в Товариствi виконує Голова ревiзiйної комiсiї.
Аудитор, розглянувши стан внутрiшнього контролю, вважає за необхiдне зазначити що система внутрiшнього контролю спрямована на упередження, виявлення i виправлення суттєвих помилок, забезпечення захисту i збереження активiв, повноти i точностi облiкової документацiї та включає адмiнiстративний та бухгалтерський контроль.
Бухгалтерський контроль забезпечує збереження активiв Товариства, достовiрнiсть звiтностi та включає попереднiй, первинний (поточний) i подальший контроль.
Керiвництво Товариства в повнiй мiрi розумiє перспективу розвитку внутрiшнього аудиту та його значимiсть i важливiсть. Оцiнюючи вищенаведене, Аудитором зроблено висновок щодо адекватностi процедур внутрiшнього контролю у Товариствi. Систему внутрiшнього контролю можна вважати дiєвою та достатньою.
За результатами виконаних процедур перевiрки стану корпоративного управлiння у тому числi внутрiшнього аудиту вiдповiдно до Закону України «Про акцiонернi товариства» на нашу думку:
1. Прийнята та функцiонуюча система корпоративного управлiння у Товариствi вiдповiдає вимогам Закону України «Про акцiонернi товариства» та вимогам Статуту.
2. Наведена у рiчному звiтi «Iнформацiя про стан корпоративного управлiння» повно та достовiрно розкриває фактичний стан про склад органiв корпоративного управлiння та результати їх функцiонування.
3. Система внутрiшнього контролю в Товариствi фунцiонує задовiльно.
Iдентифiкацiя та оцiнка Аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства
Пiд час виконання процедур оцiнки ризикiв i пов'язаної з ними дiяльностi для отримання розумiння суб'єкта господарювання та його середовища, включаючи його внутрiшнiй контроль, як цього вимагає МСА 355 «Iдентифiкацiя та оцiнка ризикiв суттєвих викривлень через розумiння суб'єкта господарювання i його середовища», Аудитор виконав процедури необхiднi для отримання iнформацiї, яка використовувалась пiд час iдентифiкацiї ризикiв суттєвого викривлення внаслiдок шахрайства у вiдповiдностi до МСА 240 «Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства при аудитi фiнансової звiтностi».
У своїй поточнiй дiяльностi Товариство наражається на зовнiшнi та внутрiшнi ризики. Загальну стратегiю управлiння ризиками в Товариствi визначає Наглядова рада, а загальне керiвництво управлiнням ризиками здiйснює Генеральний директор, як одноосiбний виконавчий орган Товариства.
На нашу думку, в результатiв аудиторських процедур, вiдсутнi докази стосовно суттєвого викривлення фiнансової звiтностi Товариства внаслiдок шахрайства.
Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
Повне найменування - Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГIС»
Свiдоцтво про внесення ТОВ «ГРАНТ ТОРНТОН ЛЕГIС» до Реєстру суб’єктiв аудиторської дiяльностi № 3915, видане за рiшенням Аудиторської палати України вiд 21 грудня 2006 року № 169/4
Мiсцезнаходження - 01004, Київ, Вул., Терещенкiвська, 11-А
Телефон: + 380 44 461 97 21
Факс: +380 44 461 97 20
Дата i номер договору на проведення аудиту: Договiр №10-5/12 AU вiд 3 жовтня 2012 року.
Дата початку та дата закiнчення проведення аудиту: аудит проводився з 5 березня 2013 р. по 5 квiтня 2013 р.
Керуючий партнер Чосова К.П.: ________________________ (пiдпис)
Сертифiкат аудитора Серiя А № 000998, виданий за рiшенням Аудиторської палати України вiд 16 травня 1996 року № 45
Партнер з аудиту Залецький К.О.:________________________ (пiдпис)
Сертифiкат аудитора Серiя А №006902, виданий за рiшенням Аудиторської палати України вiд 26 квiтня 2012 року №249/3
Провiдний аудитор Олендiй О.Т.:________________________ (пiдпис)
Сертифiкат аудитора Серiя А №006550, виданий за рiшенням Аудиторської палати України вiд 23 квiтня 2009 року №201/2
Дата аудиторського висновку: 8 квiтня 2013 року